Sindre W. Aarsbog

Star Wars Origins: How did George Lucas create Star Wars?

Det her er et svært bra sted som går Star Wars ettertrykkelig i sømmene og ordentlig i dybden, mye basert på Joseph Campbell og hans teorier omkring mytedannelser— grunnlaget for George Lucas’ arbeide med Star Wars. Her ser du også mange andre steder Lucas har “stjelt” ideér fra.

Star Wars props & Philip K. Dick

Jeg har alltid likt Star Wars, helt siden jeg var guttunge. For meg er Star Wars portalen tilbake til barndommen. Opp gjennom årene har jeg faktisk tatt mye lærdom av filosofien og historiene i disse filmene. Å lage kopier og etterlikninger av props og gadgets fra disse filmene har etterhvert blitt en slags hobby som er artig tidsfordriv. Med årene har jeg blitt mer interessert i sci-fi-litteratur, fordi det tar opp uvanlige problemstillinger og appellerer til både intellektet og fantasien..

Fighting 501st (www.501st.com)

Hvis du er en av de som sikler etter å kunne gå rundt i en stormtrooper-drakt er dette stedet for deg. Har du drakt melder du deg inn her! Har du ikke drakt kan du skaffe deg info her! Gjelder for alle imperie-styrker, ikke bare stormtroopers (TIE fighter piloter, offiserer, AT-AT-operatører etc. etc.)

TK409’s Do-It-Yourself Star Wars props

Er du allerede blitt bitt av basillen? Begynt å lage utstyr selv? Eller har du lyst til å prøve? Det er ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro. TK-409 gir en grundig opplæring i hvordan man kan lage alle mulige slags detaljerte Star Wars kostymer.  Her tar han for seg: Stormtrooper, Boba Fett, Jawa, C-3PO og Tusken Raiders.

Steg-for-steg, idiotsikkert!

Master Replicas

Master Replicas lager herlige kopier av svært mye rart Star Wars-stæsj. Alt fra Thermal detonators til Keiserens stokk! Min egen Force FX Luke ESB lyssabel stammer herfra, men hvis du skal kjøpe en selv anbefaler jeg at du kjøper den fra play.com eller eBay.

Smokespoon / Pan In the Box

Dersom du ønsker kvalitet, men også rimelig jedi tilleggsutstyr vil jeg anbefale Smokespoon. Han bor i Singapore og skaffer deg derfor skikkelige varer for en billig penge!

Star Wars Fan Film Awards

Dersom du tror at jeg er en Star Wars geek har du rett—men om du tror jeg er alene tar du feil! Vi er mange og i godt selskap. Prof. dr. juris Lucy Smith er en av oss. Og Arve Juritzen har oppnådd mange geekers drøm: Å spille I Empire Strikes Back!

Det er nok sikkert ikke bare jeg som har drømt om å lage en fanfilm for å sende inn til Star Wars Fan Film Awards!

Philip K. Dick

Sist, men ikke minst: Philip K. Dick. Forfatteren over alle forfattere. Kjenner du ikke til ham sier du? Vel—har du sett mesterverket  Blade Runner? Minority Report? Total Recall? Da har du fått et glimt inn I PKD’s verden. Men bøkene er å anbefale—det er mindre sci-fi enn hva folk tror; mer en indre reise inn i angsten for hva virkeligheten egentlig er… Eller—hva er egentlig virkelig?

Star Wars Technical Commentaries

Et skikkelig grundig, mer eller mindre halv-vitenskapelig gjennomgang av tekniske detaljer omkring de tre første filmene. Jeg var en av de som kom med bidrag til astrofysikeren Curtis Saxtons arbeide her.